80% af alt vin nydes sammen med mad - se her hvad vi anbefaler

Smag og behag er forskellig. Da smag jo er en subjektiv faktor, kan den ikke måles/sættes på en skala med endegyldige facts. Der er dog nogle klassiske grundregler, som man ikke går helt fejl af at følge, når man skal vælge vin til mad.

Vi har sammenfattet en række generelle "tommelfingerregler" i en vin- og madguide, men i sidste ende drejer det sig blot om at finde det optimale match, så den veltilberedte middag og tilhørende vin ikke bare passer godt sammen, men fremstår som den fuldendte oplevelse!

Den vigtigste huskeregel er, at maden ikke må overdøve vinen, og vinen ikke må overdøve maden, derfor:

• Lette retter - lette, lyse vine
• Kraftige retter - kraftige, mørke vine
• Krydret mad - fyldige og kraftige vine
• Fede retter - vine med god syre
• Søde retter - søde vine
• Salte retter - vine med let druesødme

Desuden bør man altid starte med den letteste vin og slutte med den kraftigste.